Bagestål fra Diablosteel

Flere søgeresultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tips til brød med sprød skorpe

SÅDAN BAGER DU SELV BRØD MED SPRØD SKORPE

Varmeoverførslen sker 18-20 gange bedre end med en bagesten eller på bagepladen, der fulgte med ovnen. Det gør, at man kan bruge meget våde deje, der vil rejse sig næsten øjeblikkeligt i stedet for at flyde ud.

Vi bruger en støbejernspande i bunden af ovnen, som også har varmet op sammen med Diablopladen. Det giver mulighed for at lave masser af damp, og giver lettere brød med sprød skorpe.

Dejen placeres på en pizzaspade med bagepapir, hvor det evt skal efterhæve (alt efter hvilken opskrift man bruger). Det gør det også nemmere, at lade brødet glide ind på Diablopladen. Bagepapiret kan sagtens holde og brænder ikke.

MANGLER DU EN GOD OPSKRIFT

… Vi har nogle du kan bruge her:

Koldhævet hvedebrød

Boller med sprød skorpe – koldhævet

Se flere opskrifter her

broed med sproed skorpe 1

LAV DIN EGEN DAMPOVN

Et andet rigtig godt trick er damp! Fugtigheden fra dampen bevirker, at brødet får en smuk gylden og sprød skorpe og stadig er dejlig svampet indeni. Det sikrer ligeledes, at brødets overflade ikke tørrer ud før brødet er færdigt med at udvide sig.

Damp er vigtig i den første del af bagetiden, men brødet skal have lov til at bage færdigt uden damp, hvis skorpen skal blive god. Hvis man er den heldige ejer af en dampovn er det her, at den funktion skal anvendes.

Hvis man ikke har en dampovn, er der andre rigtige gode metoder: Den metode vi bruger mest er, at når brødet er inde på Diablopladen hældes en kop kogende vand på støbejernspanden. Pas på du ikke brænder dig! Man kan også bruge et foldet kasseret håndklæde, som er gennemvædet i vand. Det vil ligeledes skabe en masse damp. Man skal blot huske, at tage det ud efter 5 minutter. Brug en tang, da håndklædet er meget meget varmt!

HVORFOR ER BAGESTÅL GODT TIL AT GIVE BRØD MED SPRØD SKORPE

Bagestål til hjemmelavet pizza og brød giver det bedste resultat. Hvorfor skal man bruge stål i stedet for sten til at bage brød og pizza på, spørger mange. Svaret er enkelt og ligetil: Stål leder mindst 18 gange bedre end traditionelle bagesten, både dem, der er lavet af lavasten, keramiske plader eller en flise.

Oven i det holder stål også mange gange mere på den varmeenergi, stålet får fra ovnen. Det gør også, modsat stenpladen, at man kan lægge en ny pizza ind i samme øjeblik man tager den forrige ud. Dette gør, at du bedre kan simulere en italiensk brændefyret ovn.

BRØDET BAGES HURTIGERE

Tiden er væsenligt reduceret i forhold til en stenplade og en pizza er typisk færdig på en fem minutter i en standard ovn med en Diablosteel plade. Men det er ikke blot den reducerede tid der spiller ind. Det er også teksturen dejen får under den intense varmeoverførsel fra stålet. Pizzaen får en leopardagtig bund, som man ser det fra den brændeovnsfyrede ovn.

Stålet er ligeledes meget velegnet til rustikke brød med en våd dej. Brødet vil hæve sig opad istedet for at blive fladt. Vi har eksperimenteret med ståltykkelser. Vi har prøvet 6, 10 og 12 mm.

Vi har i lang tid holdt os til 10mm, da den tykkelse egner sig mest til at lave mange brød og pizzaer i træk. Problemet er dog vægten på 11kg!! Hvis man er ligeglad med den er det den bedste løsning. Vi kalder den DIABLO Pro.

Vi har over tid hørt flere, der gerne ville have en mindre vægt. Vi har derfor testet 6 mm med et ganske hæderligt resultat. Den vejer cirka 50% mindre, men har en rigtig god all-round funktion. Pizzaerne skal have 1 minut mere og de store brød skal ligeledes have lidt mere før de er færdige. Men er man parat til at vente lidt, er det et stadig et fantastisk resultat, man får af at bage på stål. Vi kalder dette bagestål for DIABLO Family.

HAR DU EN GOD OPSKRIFT PÅ BOLLER ELLER BRØD MED SPRØD SKORPE?

31356735 975350685956269 5944954630017384448 n 300x300 1

Du må meget gerne dele den med os og hele vores “bage-fællesskab” på de sociale medier. Vi er på Facebook og Instagram, og lægger du billeder ud, er du mere end velkommen til at tagge os eller lægge billederne på vores Facebookside. Vi elsker nemlig, når vi må se hvad I bager.

Har du et godt tip til skorpen, så hører vi gerne fra dig. Så skal vi nemlig i gang med at lege i køkkenet igen. (Yeay!)

Køb dit diablosteel bagestål her

DIABLOBRUGERNES BRØD MED SPRØD SKORPE

broed med sproed skorpe boller med sproed skorpe 300x300 1
broed med sproed skorpe rundt broed med hul 300x300 1
broed med sproed skorpe rustik broed 300x300 1
pizza og broed med sproed skorpe 1

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0