Bagestål fra Diablosteel

Flere søgeresultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hvordan bruger man bagestål?

HVORDAN BRUGER MAN BAGESTÅL?

Endnu et af de spørgsmål vi får, når folk hører om hvad vi laver eller hører, at der er et bedre alternativ til deres pizzasten, der i(igen) er knækket er “Hvordan bruger man bagestål?”. Og nu er det sådan, at vi elsker Jeres spørgsmål, for så kan vi få lov til at fortælle endnu mere om det vi er vilde med, nemlig bagestål.

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med bagestål, kan du med fordel læse artiklen “Hvad er et bagestål?”

Har du købt eller fået et bagestål, vil du meget hurtigt finde ud af, at det hurtigt vil højne dine bagefærdigheder. Du vil mærke og smage stor forskel på brød, boller, baguettes, pitabrød, flammkuchen og pizza, som du tidligere har bagt på en bagesten eller en bageplade.

Bagestålet kan ikke flække, som så mange har erfaret med en bagesten. Derfor er der pludselig åbnet op for en masse spændende muligheder med et bagestål.

Denne lille guide til, hvordan du bruger bagestål, har vi delt op i 3 underemner:

  • Vedligehold
  • Brug i bageovn
  • Brug på grill
hvordan bruger man pizzastaal 2

HVORDAN VEDLIGEHOLDER MAN BAGESTÅL?

Når du modtager dit bagestål første gang skal du smøre bagestålet ind i madolie på alle sider (f.eks rapsolie) Tør det overskydende olie af ved at lægge køkkenrulleark ud og dup olien af, så der kun er et meget tyndt lag olie.

Dernæst bager du bagestålet i ovnen på 200 grader i en time. Det gør, at olien “smelter” ind i overfladen og er med til at bagestålet bliver mere modstandsdygtigt overfor rust og snavs. Processen er det samme som ved støbejernspander/gryder. Gentag gerne processen et par gange indtil bagestålet er mættet med olie.

Bagestålet vil med tiden blive mørkere, hvilket kun er med til at lede varmen yderligere. Når bagestålet med tiden bliver lidt “træt” at se på, så giv det en gang olie, som du gjorde første gang

VIGTIGT: Brug ikke sæbe og kom IKKE bagestålet i opvaskemaskinen.

HVORDAN BRUGER MAN BAGESTÅL I EN OVN?

Det kommer an på hvad du bager.

Ved brødbagning placerer du bagestålet på en rist lavt i ovnen. Du kan med fordel placere en bradepande i bunden, så du enten kan hælde et par deciliter vand i den i starten af bagningen eller du kan lægge et lille gennemblødt håndklæde ind. Det frigiver en masse damp og du kan stoppe dampprocessen ved at tage det ud.
PAS PÅ: Tag det ud med en tang, da det er MEGET varmt og damper meget!

Det er en fordel, at bruge bagepapir ved brødbagning og bollebagning, da det er lettere at overføre brødet og bollerne til bagestålet uden at punktere de lækre bobler i dejen. Bagepapiret skal være uden blegemidler, da varmen kan frigive uheldige stoffer til maden. Her anbefales feks svanemærket bagepapir, der fås i de fleste supermarkeder.

Ved Pizzabagning kan temperaturen ikke blive høj nok – især hvis du laver tynde napolitanske pizzaer.

Placer bagestålet på en rist højt oppe i ovnen, så du fanger pizzaen i et så lille område som muligt. Når du med tiden bliver bekendt med hvor hurtigt det går kan du eksperimentere med med at tænde grillen samtidig. Pizzaen bliver udsat for ekstrem varme og får de karakteristiske mørke pletter, som man kender dem fra en stenovn.

Vi anbefaler en pizzaspade af træ, da det er meget nemmere at overføre pizzadejen fra spade til stål. Ved en metalspade hænger dejen oftest i.

HVORDAN BRUGER MAN BAGESTÅL PÅ GRILLEN?

Ved brug i grill skal man passe på, at bagestålet ikke får direkte varme, da det kommer til at virke som en stegepande. Pizzaen eller brødet bliver sort i bunden og det smager ikke godt!
Sørg for indirekte varme, hvilket kan gøres på to forskellige måder:

  1. Hvis din grill kan sættet på indirekte varme, så det kun er i de yderste blus der er tændt, benytter du den mulighed. Hvis ikke, har vi et lille hack:
  2. Du kan hæve bagestålet på et par mursten, så bagestålet ikke får den direkte varme. Det gør også, at pizzaen kommer tættere på toppen og en masse varme bliver reflekteret ned på oversiden.

KAN MAN BRUGE BAGESTÅL TIL AT STEGE?

boef banner

Ja, og det bliver rigtigt godt!

Vi skrev jo faktisk ovenfor, at det skulle du passe på med på grillen, fordi brød og pizza så forkuller. Men Hvad nu, hvis du har noget du gerne vil stege?

Så er bagestålet en virkelig god stegepande. Da bagestålet indeholder utrolig meget energi, bliver bøffer og grøntsager hurtigt ”forseglet” pga den intense varme. Det giver mere sprøde og saftige bøffer og grøntsager.

Is kan også laves på bagestål. Frys bagestålet ned i 10 timer og hæld ismasse på.. Hak og skub med et par spatler og du får en lækker (og ret anderledes) is. Det må nok siges at være i den mere eksperimentelle del af brugen. Men det er for at illustrere de mange måder bagestålet kan anvendes på.

HVORDAN BRUGER DU BAGESTÅL?

Har du prøvet at lege med dit bagestål? Har du nogle anderledes opskrifter eller eksempler på, hvordan bagestål kan bruges, så send og en mail eller lav et opslag på vores Facebookside. Vi har et stort fællesskab af dedikerede Diablofans, der gladeligt deler ud af deres oplevelser og opskrifter.

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0