Hvid Pizza
Hvis ikke du kender hvid pizza, så bør du prøve det.
Pizza Bianco – deraf navnet: Hvid Pizza – kendetegnes ved at opskriften ikke indeholder sauce, som de traditionelle pizza’er.
Vi anbefaler, at pladen lægges på anden eller tredie hylde fra oven og at ovnen forvarmes på oven-undervarme i 45 minutter på ovnens maksimale temperatur.
Ved brødbagning er det en fordel at lade brødet hæve på bagepapir oven på pizzaspaden (papiret vil ikke brænde af). Gør dette, fordi det hævede brød ellers vil ”punktere”. Placer spidsen af spaden inderst i ovnen og ryst brødet af med små ryk. Brødet bliver hurtigere færdigt end ved normal bagning. Vi sætter et stegetermometer i midten af brødet efter 10-15 min, og når det når 98 grader, er det færdigt.
Ved pizzabagning skal spaden smøres ind i durumhvede eller semola-mel. Prøv at lave små rystelser med dejen på spaden og se om dejen hænger i. Det må den ikke! Dejen skal ”flyde” på spaden. Læg spidsen af pladen inderst i ovnen og ryst pizzaen af med små ryk.
Vi elsker pizza og vi elsker godt brød – og det smager bare bedst, når man selv bager det.
Årsagen til, at vi i første omgang gik i gang med at nørde med at lave et alternativ til pizzasten var, at vi var frustrerede over, at alle de pizzasten vi testede, ikke gav det resultat vi ønskede.
Vi ville bare så gerne opnå det lækre resultat, som vi kender fra det rigtige italienske brød, bagt i stenovn. Men så var det vi hørte om det amerikanske fænomen “bagestål” eller “Bakingsteel”, som igen er inspireret af Nathan Myhrvolds mesterværk “Modernist cuisine”
Vi fandt ikke et tilsvarende produkt herhjemme, og nørder som vi er, gik vi i gang med at eksperimentere. Vi har prøvet an med to tykkelser:
DIABLO Pro (10mm) på 11 kilo
DIABLO Family (6mm) på 6 kilo.
Med disse fik vi præcist det resultat vi ønskede, og vores alternativ til den klassiske pizzasten var en realitet:
Diablosteel.
Hvis ikke du kender hvid pizza, så bør du prøve det.
Pizza Bianco – deraf navnet: Hvid Pizza – kendetegnes ved at opskriften ikke indeholder sauce, som de traditionelle pizza’er.
Surdejspizza med hokkaido græskar og chorizo er en fantastisk lækker pizza. Den er lavet med 3 forskellige slags ost, og er sprængfyldt med smag.
Endnu en klassiker. Den er jo nærmest en kliché og vel den mest portrætterede pizza. Med en god pepperoni-pølse aktiverer man smagsløg, man ikke vidste man havde. Der er den omtalte umami i flere lag.