Bagestål fra Diablosteel

Flere søgeresultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det perfekte hjemmelavede pitabrød

OM BRØDENE

Det perfekte hjemmelavede pitabrød? Jo, med Diablosteel som medspiller smager det ikke blot rigtig godt – det er også rigtig sjovt at lave! Man føler sig som en tryllekunstner, når brødet puffer op og ligner en ballon.

Bagestålets evne til at lede varmen hurtigt og voldsomt over i dejen giver en masse damp, som får brødet til at hæve sig som en zeppeliner. Det bliver man altså ikke træt af at kigge på ?

Det er vigtigt at bruge den bedste mel man kan opdrive. Det KAN altså smages i det færdige produkt!

perfekt pitabroed2 1
perfekt pitabroed3 1
perfekt pitabroed 1

HJEMMELAVEDE PITABRØD

INGREDIENSER

500 gram god økologisk hvedemel
1 spsk fint havsalt
350 ml vand
1/4 tsk tørgær eller en ærts størrelse alm gær.

FREMGANGSMÅDE

Sigt mel, salt og tørgær sammen og bland det godt. Hæld derefter vandet ved og ælt det til en glat og smidig dej i 5 minutter. Hvis du har en røremaskine, så giv dejen 3-4 minutter. En god tommelfingerregel er at dejen lige præcis ikke skal slippe bunden, når den er færdig. Så er den oftest helt perfekt. Men er dejen for våd, så suppler med lidt mere mel.

Hæld dejen over i en oliesmurt skål og læg en tallerken over – lad dejen hæve et døgns tid i stuetemperatur.

Tænd ovnen og lad den forvarme i en lille time på 250 grader.

Hæld dejen ud på et meldækket bord og del dejen i otte lige stykker og form stykkerne til boller. Begynd så at rulle hver enkelt bolle ud med en kagerulle ved at starte indefra og så ud. Hvis du får bollen til at ligne en Napoleonshat er du på rette vej til en rund flad dej. Dejen skal kun være lidt over 1/2 cm tyk og være ca 20 cm i diameter. Dæk dem godt i mel på begge sider, så de ikke klistrer til hænder og bordet!

Lad dejen efterhæve 1/2 time med et viskestykke og så er det tid til at trylle:

Bag dem 2-3 af gangen i tre minutter på den ene side og to minutter på den anden. Læg dem i et stort viskestykke – ellers bliver de lynhurtigt meget tørre. Alternativt kan de få 20 sekunder i mikrobølgeovnen, når de skal spises.

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0