Julegaver byttes frem til 1/2-2025

Hvordan man laver det perfekte Naan brød

OM BRØDET

Naan brød på Diablosteel

naanbroed 1

NAAN BRØD

INGREDIENSER

1.5 tsk tørgær
1 spsk sukker
150 ml lunt vand
300g godt hvedemel, samt lidt til at rulle dejen ud i
1 spsk salt
5 spsk yoghurt naturel
2 spsk smeltet ghee eller smør, samt noget til at pensle
En smule vegetabilsk olie
1 spsk nigellafrø eller sesamfrø til pynt

FREMGANGSMÅDE

Læg gær, sukker og to spiseskefulde varmt vand i en skål og rør godt. Lad det stå  indtil det begynder at skumme.

Læg mel og salt i en stor blandeskål og bland det. Rør yoghurten ind i gærblandingen, lav derefter en fordybning midt i melet og hæld den i, samt smeltet ghee eller smør. Bland, og ælt derefter dejen til en blød, klæbrig blanding, der er fast nok til at være en dej, men slet ikke tør. Hæld dejen ud på en meldækket overflade og ælt i ca. fem minutter til dejen er glat og lidt mindre klæbrig. Læg derefter dejen i en stor, let olieret skål. Dæk skålen til og lad dejen hæve et sted uden træk indtil den er fordoblet i størrelse: ca. 90-120 minutter.

Hæld dejen tilbage ud på den let melede overflade og slå luften ud og divider derefter i otte boller. I mellemtiden opvarmes dit Diablo bagestål over en meget høj varme i fem minutter og sæt komfuret på laveste trin . Forbered den smeltede ghee og eventuelle frø til garnering.

Tryk en af bollerne flad eller rul den til en flad cirkel, lidt tykkere rundt om kanten. Hiv lidt i toppen, for at strække dejen til en dråbeform, og og læg derefter naan-brødet på Diablopladen. Når dejen begynder at boble, så vend brødet og bag den anden side til der er brune pletter. Vend brødet tilbage og bag indtil brødet ser gennembagt ud.

Pensel med smeltet ghee eller smør og drys evt med frø og læg brødet i ovnen for at holde varmen, mens du laver de andre brød.

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0