Bagestål fra Diablosteel

Flere søgeresultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lækkert Irsk Sodabrød bagt på bagestål

OM IRSK SODABRØD

Denne opskrift er vældig simpel – men effektiv og nem at lave. En af de irske venner fik helt vand i øjnene og længsel efter den grønne ø (og hans mor), da han smagte det ?

Opskriften kan dateres tilbage til London i 1820, da man begyndte at eksperimentere med Sodium Bicarbonat og på den måde springe gærbrødets tidskrævende proces over. Den store kartoffelkrise i 1840 gjorde, at de så ellers brødkræsne Irerne tog opskriften til sig.

Brødet blev bagt i en støbejernsgryde med låg, som blev lagt i kul-gløder. Vi udskiftede støbejernsgryden med Diablosteels Bagestål og så var der lækker hjemmebag med saftigt indre og knasende sprød skorpe!

Serveres med koldt smør og marmelade, men er også rigtig godt tilbehør til en varm suppe eller eventuelt Irish Stew?

irsk sodabroed 2 1
irsk sodabroed 1

IRSK SODABRØD

INGREDIENSER

400 g hvedemel
100 g havregryn eller 100 g. fuldkornshvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
4 dl kærnemælk

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen med Diablopladen i 40 minutter på 250 grader.

Bland alle de tørre ingredienserne via en sigte ned i en stor skål og tilsæt dernæst kærnemælken og rør det sammen til en jævn masse med en grydeske. Alle ingredienserne skal være våde, men bland ikke dejen mere end et par minutter.

Ingredienserne skal behandles, som en irsk opskrift fra 1836 siger: “wetter than pie rust, too stift to pour, but not stift enough to roll”. Dejen er fast og meget nem at forme til et højt flot brød. Drys med lidt mel og skær et kryds i med en skarp kniv.

Sodabrødet lægges på en bagespade smurt med lidt durum eller semola. Så glider det lettere ind på bagestålet. Bag det ca 25 minutter eller til det har fået en flot farve og lyder hult.

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0