OM DEJEN
Det er denne opskrift på sprød pizza, du har ledt efter.
Denne dej er rigtig gode venner med Diablopladen og den minder om de meget sprøde napolitanske pizzaer, vi har smagt.
Det er vigtigt, at lade Diablopladen varme op i minimum 40 minutter på ovnens højeste temperatur. Om det er over-undervarme eller varmluft er en smagssag og meget forskelligt fra ovn til ovn.
Det er vigtigt, at der bruges tipo00 mel, da proteinindholdet er højt og er med til at gøre dejen meget mere elastisk og dermed mere eftergivende, så den kan strækkes meget bedre uden at dejen går i stykker.
Den skal rulles tyndt ud på en grovere meltype (durum eller majsmel) og skal så mærke fordelen ved Diablopladen: hurtig bagning på en høj temperatur.
Du kan også lave den perfekte sprøde pizza ved hjælp af vores Diabloplade.
PERFEKT SPRØD PIZZA
- Tid i alt:
- Arbejdstid:
- Antal:
- Holdbarhed:
- Kan fryses:
INGREDIENSER
500 gram tipo00 mel
1 spk. Honning
1 tsk fint salt
½ tsk. tørgær
300 ml vand
Durum eller majsmel til udrulning
FREMGANGSMÅDE
De tørre ingredienser blandes godt og æltes sammen med vandet i en røremaskine (eller i hånden) i fem minutter.
Lad dejen hvile i 10 min og ælt den så igen i fem minutter.
OPSKRIFT PÅ SPRØD PIZZA? HEMMELIGHEDEN ER DEN RIGTIGE ÆLTNING
Del dejen op i fire på ca. 200 gram. For at få en rigtig sprød pizza er det vigtigt, at du strækker dejen ved hele tiden at folde den ind mod samme punkt i bollen. (Se videoen nedenfor)
Prøv at trykke på bollen let med en finger. Den skulle gerne rette sig op til udgangspunktet.
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle og når du bliver mere øvet (se vores video) kan du forme den med dine hænder. Sidstnævnte metode giver en mere luftig pizza, da kagerullemetoden punkterer de små luftlommer i dejen.
Kom ikke for meget fyld på din pizza – hellere lidt men godt.
Sæt timeren på 5 minutter og hold godt øje med pizzaen. Den bliver hurtig færdig.
… OG VOILÁ: SPRØD PIZZA.
HAR DU IKKE EN DIABLOPLADE?
Du kender helt sikkert pizzastenen og begrebet stenovnspizza.
Bagestål er skridtet videre, fordi du med stål fremfor sten kan absorbere mere varme til bagningen.
Du kan få mange typer bagestål. Diablosteelpladen adskiller sig ved at være tykkere og det giver dig nogle fordele, der rækker langt ud over en sprød pizza.