Bagestål fra Diablosteel

Flere søgeresultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pizzadej som ikke skal æltes

OM DEJEN

Når lysten til hjemmelavet pizza er akut, er det rart med en pizzadej,
der ikke skal æltes.

Denne dej er en af vores yndlingsdeje, da den er nem at lave og smager fantastisk. Man skal bare tænke et døgn eller to frem, da smagen træder mere og mere frem, nu mere man lader den hæve. Normalt bruger vi tipo00 mel, men her synes vi, at almindelig dansk hvedemel er mindst ligeså godt, hvis ikke bedre.

Brug Diablopladen og bag din egen pizza med sprødt og professionelt resultat.

dejderikkeskalaeltes 1 1

PIZZADEJ SOM IKKE SKAL ÆLTES

INGREDIENSER

500 g. hvedemel

4 deciliter vand
2 ½ tsk. salt
½ tsk. tørgær
1 spk. flydende honning.

FREMGANGSMÅDE

Bland mel, gær og salt godt og tilsæt 375 ml. vand samt honning.

Rør det løst sammen, så alt er vådt og læg et rent viskestykke eller husfilm over dejen og lad den hæve i et døgn eller to.

Efter et til to døgns tid hældes dejklumpen ud på et meldækket bor (igen almindelig hvedemel) og fold dejen forsigtigt fem til seks gange. Du kan mærke, når dejen ikke kan foldes mere. Vent så et minut og fold så dejen to gange. Efter et minut foldes dejen så en sidste gang. Der er nu fanget mange dejlige luftbobler i dejen, og den er klar til at blive delt i fire.

Brug så lidt mel som muligt og form de fire dejklumper ved at stramme dem op. Fold dejen ind mod centrum flere gange. Smør hænderne ind i lidt mel, hvis bollene er for klæbrige. Fold indtil de er spændte og lad dem så efterhæve i en time (evn mens bagestålet forvarmer i ovnen) på køkkenbordet. Drys lidt mel over dem og læg et viskestykke over dem eller gnid et stykke film med olie og dæk bollerne med det.

Når de er klar, så pres forsigtigt pizzabollen ud med fingrene. Du skal ikke bruge kagerullen! Der er masser af videoer på Youtube, hvordan du folder pizzaen ud. Videoer er bare nemmere end ord hvad det angår!

Pizzadej der ikke skal æltes fungerer optimalt på Diablosteel, da dejen er mere fugtig og derfor får en god opbagning fra det varme bagestål. De bliver luftige og får en fantastisk skorpe!

 

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0