OM BURGERNE
Dette må siges, at være en af de mest geniale burgere, vi nogensinde har lavet. De er saftige, sprøde og umamismagen er udpræget på grund af det rygende varme diablosteel og den tynde karameliserede stegeskope.
Metoden, hvor man smadrer sin burger kommer fra en legendarisk burgerrestaurant Harlem Shake i New York. De tager under et minut at lave og er uden nogen specielle ingredienser – bare de normale ting: oksekød, salt/peber, et par stykker syltet agurk og en god smelteost. Keep it simple!
Hjemmelavede håndskårne pommesfritter er et godt makkerpar til denne fantastiske burger – og så måske en kold amerikansk IPA til? Nam!
KOLDHÆVET HVEDEBRØD
- Tid i alt:
- Arbejdstid:
- Antal:
- Holdbarhed:
- Kan fryses:
INGREDIENSER
Hakket oksekød
Salt
Peber
Syltet agurk
En god smelteost
Burgerboller
Evt. tilbehør
Pommesfritter
FREMGANGSMÅDE
Varm Diablopladen op, enten på komfuret eller på grillen indtil den er gennemvarm (det tager ca 3-4 minutter)
Form oksekød til små kugler på størrelse med en golfbold. Køb godt hakkekød med højt fedtindhold og så synes vi, at det er unødvendigt at røre flere ingredienser i hakkekødet.
Find en tung genstand med greb. Vi bruger en kasserolle, men en tyk metalspatel kan også anvendes.
Så skal der smadres!! Tryk hårdt ned på kødbollerne og mas dem flade. Efter 30 sekunder er de klar til at blive vendt. Her skal du bruge enten en skarp palet eller en tapetskraber. Det er vigtigt at få alle krummer med. De smager vildt godt!
Når de er vendt, så læg et stykke god smelteost på bøffen og læg så endnu en bøf ovenpå, så du laver en dobbeltburger. Så har man hele fire sprøde stegeskorper i ÉN burger! WOW!
En god burgerbolle smørristes på diablopladen og så skal burgeren samles.