Bagestål fra Diablosteel

Flere søgeresultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Koldhævet surdejsbrød lavet på røremaskine og bagestål

DENNE OPSKRIFT ER SIMPEL: HÆLD ALLE INGREDIENSER I RØREMASKINEN. RØR PÅ FULD KRAFT. VENT……. BAG!

Opskriften fik jeg af en kollega, som bruger bagestålet hver morgen – så hun er klart en superbruger. Smag Lottes lækre brød ved at følge denne opskrift:

Denne opskrift giver 2 store velduftende sprøde brød

koldhaevet surdejsbroed2 1

LOTTES SURDEJSBRØD

INGREDIENSER

800 g. vand
2 dl. surdej
evt. en tsk. tørgær eller en ærts størrelse almindeligt gær
2 dl. yoghurt
900 g. hvedemel
200 g. grov Ølandshvede
200 g. kerner (evt græskar og hvedekerner)
100 g. chia-frø (disse frø har en fantastisk evne til at holde brødet friskt og fugtigt i mange dage)
30 g salt
2 tsk. honning

FREMGANGSMÅDE

Det hele røres godt sammen og røres derefter i 10 minutter på røremaskinen eller indtil glutenprøven viser det er færdigt.

Smør en plastskål (ikke metal) med olie, læg dejen i og læg låg på. Lad den stå en time eller to i stuetemperatur, herefter i køleskabet en dag eller to.

Dejen tages ud på et meldrysset bord. Del dejen i to boller. Fold dem nogle gange. Spænd op til brød, drys mel over, dæk det med en viskestykke og lad det hæve på køkkenbordet i 2-3 timer.

Forvarm dit bagestål i 45 minutter på 250 grader og skru så ned på 225

Drys mel over brødene, rids dem i et flot mønster med en skarp kniv og bag i 1/2 time. Brug evt et stegetermometer og lad brødet bage til det har en kernetemperatur på 98 grader.

Mine otte årige drenge blandede ingredienserne og ridsede brødene. Og kunne de lide det?

JA, ABSOLUT!!!

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0