Bagestål fra Diablosteel

Flere søgeresultater ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Verdens nemmeste boller – Diablobollen

UHM… BOLLER MED SPRØD SKORPE

Hvem elsker ikke skønne boller med sprød skorpe? Disse langtidshævede boller med sprød skorpe er utrolig nemme at bage og er fantastiske til morgenbordet.

Det allerbedste er faktisk, at dejen ikke skal æltes, men bare røres sammen. Nemmere bliver det ikke. Hvis din ovn kan indstilles til at varme op en halv time før du står op, har du friskbagt brød, mens du brygger din kaffe.

654f55db 9fb5 4b61 9ce4 c29f8e67b6c2 294x300 1 1

KOLDHÆVET HVEDEBRØD

INGREDIENSER

500 g hvedemel
125 g mel efter eget valg (eks.:durummel, speltmel, rugmel, majsmel, fuldkornsmel etc.)
2 tsk fint salt
½ tsk tørgær eller en ærts størrelse frisk gær opløst i vandet.

FREMGANGSMÅDE

Bland disse ingredienser rigtig godt og tilsæt så 500 ml vand

Ælt dejen med en grydeske indtil alt er vådt og lad dejen hæve tildækket i stuetemperatur i 8 til 12 timer. Hvis de skal have længere tid, sæt da skålen i køleskabet og tag dejen ud, mens Diablopladen forvarmer.

Se mere på vores videoblog under diabloboller og formning af diabloboller
Læg diablopladen midt i ovnen og tænd ovnen på 250-275 grader.

Hæld dejen ud på et meltildækket bord. Drys mel over dejen, da den ellers klistrer og del dejen i 9 til 12 boller. Læg dem på en stykke bagepapir placeret på pizzaspaden.
Sæt spidsen af spaden helt inderst i ovnen og ryst bollerne over på Diablopladen. Her kan du evt lægge et vådt håndklæde ind i bunden af ovnen de første fem minutter og tag det ud med en stegegaffel. Pas på! Det er meget varmt! Det giver en masse damp og sikrer, at bollerne hæver godt op inden de “forsegles” af den kraftige skorpe.

Bag bollerne i 10-12 min og tag så en bolle ud,  bank på den og hør om den lyder hul. Det kan variere lidt fra ovn til ovn, hvor længe de skal have. Lad bollerne afkøle i 15 min på en rist og server. De egner sig også til at fryse ned.

MANGLER DU LIDT INSPIRATION

RELATEREDE OPSKRIFTER & INDLÆG

Kurv0
Der er ingen produkter
Fortsæt med at handle
0