Ja, du læste rigtigt: Du kan også bruge dit bagestål på grill.
Vi har naturligvis gennemført adskillige bagestål test, herunder også på både gasgrill og kulgrill, og begge dele fungerer rigtigt fint.
Det er naturligvis vigtigt at understrege, at du her udsætter din Diabloplade for lidt større strabadser end du ville gøre i en almindelig ovn, så efter en tur på grillen, er det vigtigt, at du giver dit bagestål lidt kærlighed og det rette vedligehold.
Du kan læse om vedligehold af bagestål her.
BAGESTÅL ER IKKE KUN TIL BAGNING
Det vil du opdage, når du prøver at lægge din Diabloplade på grillen.
Når vi siger at vores bagestål bliver #HotAsHell så er det ikke løgn. Da vi gennemførte vores test af bagestål målte vi temperaturen helt op på 400 grader. Så PAS PÅ dig selv og dem, du er sammen med!
SOM EN SMEDEJERNSPANDE!
Når pladen anvendes på grillen, fungerer den i bund og grund som en smedejernspande.
Du kan stege alt mulig på den – også grøntsager og fisk. Vær dog opmærksom på, at pladen – i modsætning til panden – ikke har de praktiske kanter, så hvis du er bare en kende motorisk udfordret, kan du risikere at ofre en del af maden til flammerne.
Hvordan bruges pladen på grillen?
Læg pladen på grillristen – jo tættere på varmekilden, jo bedre. (Hvis du altså vil have pladen varmest muligt!)
Som sagt fungerer det både på gasgrill og på almindelig kulgrill
HVAD MED RESULTATET?
Resultatet af bagestål på grill er det mest saftige kød, du kan forestille dig. Vi har prøves med flere forskellige slags, og kan fortælle, at særligt den marinerede entrecote var en succes.
Stålet bliver så helvedes varmt, at porerne i kødet lukkes øjeblikkeligt, og indkapsler således både saft og kraft i kødet.
Du kender sikker nok den ærgrelse det er, når du kigger på dine steaks, der steger på panden, og så kan du se at der er løbet lidt for meget saft ud af dem. Det hører nu engang til inde i kødet.
ER DER NOGET DU SKAL VÆRE EKSTRA OPMÆRKSOM PÅ?
Jeps! Det er der.
- Vend kødet hurtigt.
Når du har lagt kødet på den varme plade, så giv det et par sekunder på den ene side, vend det om på den anden side og giv det et par sekunder, og vend så rundt igen, og lade det stege lidt mere, så varmen når længere ind i kernen. Den første del af proceduren var alene “indkapslingen” af saft og kraft. - Pak fisk ind i folie.
Når du steger fisk på denne måde, så pak fisken ind i en god, solid grillfolie. Den varme plade er hård ved fiskens mere porøse kød, og for at undgå, at kødet går i stykker, bør du anvende folie. Til gengæld får du en himmelsk smag!
HAR DU PRØVET DIT BAGESTÅL PÅ GRILLEN?
Fortæl os om din oplevelse. Som altid må du gerne sende billeder. Lav et opslag på vores Facebook eller tag os på Instagram.