DEN KLASSISKE OG DE SPÆNDENDE VARIATIONER
Du har måske opdaget det, men vi er ret store fans af “den hvide pizza” fra Alsace Lorraine.
Faktisk finder du samme pizza her på siden under navnet Flammkuchen, og det er der en grund til: Historien.
Alsace-Lorraine har skiftet side et par gange, og har hhv. været tysk og fransk. Den lækre, lette pizza med creme fraiche, løg og skinke matchede madkulturen i både den franske og den tyske del, og derfor blev opskriften adopteret og integreret i både i den tyske og den franske kultur.
Derfor finder du den klassiske opskrift på Tarte Flambeé hér under navnet Flammkuchen.
SPÆNDENDE VARIATIONER AF TARTE FLAMBEÉ
FIGNER, RØDLØG OG GEDEOST, SOM SAMMEN SMAGER VILDT GODT.
300 g gedeost
2 rødløg, skåret i tynde halvringe
100 g Serrano skinke
1/2 bundt persille, finthakket
4 figner, skåret i tynde skiver
SVAMPE OG KARTOFLER, SOM OGSÅ ER EN SKØN APPETITVÆKKER
250 ml creme fraiche
3 forårsløg
6 svampe, skåret tyndt
2 kartofler i meget tynde skiver
1 tsk timian
1 tsk stødt fennikel
Salt og peber
OG NU FÅR DU EN OPSKRIFT PÅ TARTE FLAMBEÉ, SOM DU SENT VIL GLEMME: NUTELLA-VERSIONEN!
NUTELLA, RISTEDE NØDDER OG BANAN – TOPPET MED KOKOSNØD
4 spsk Nutella
3 tsk groft hakkede hasselnødder
1/2 banan skåret i tynde skiver
Drys med kokosflager, når den er færdig.