TYSK PIZZA AKA FLAMMKUCHEN
Her finder du den klassiske opskrift på Flammkuchen.
Denne hurtigt lavede tyske version af en pizza er genial som snack når gæsterne kommer…
Denne tyske pizza – kendt under navnet “Flammkuchen” – er nok en af de bedste snacks vi længe har lavet. Den afskiller sig fra en pizzaen, ved at der ikke bruges gær. Det tager to minutter at lave dejen og den skal kun have 3-4 minutter på Diablosteel-pladen på max temperatur.
Perfekt som en snack eller suppler med en grøn salat og et par hårdkogte æg – så har man en lækker sommerfrokost. En iskold tysk øl skader absolut ikke som ledsager! Opskriften stammer fra Alcace og det siges, at den faktisk er ældre end den italienske pizza!
Den kendetegnes ved et lag cremefraiche, løg og en rigtig god skinke (her chorizo)
Men kombinationerne er uendelige.
TYSK PIZZA = FLAMMKUCHEN
- Tid i alt:
- Arbejdstid:
- Antal:
- Holdbarhed:
- Kan fryses:
INGREDIENSER
250 g hvedemel (spelt eller anden rigtig god mel)
2 spk olie
125 ml vand
1/4 tsk sukker
1/2 tsk salt
Mel til at rulle med
FREMGANGSMÅDE
Bland alle ingredienserne i en skål
Ælt dejen sammen, så den er ensartet og del den op i 80 grams boller. Rul dejen ud på et meldækket bord så de bliver helt tynde. Smør et lag cremefraiche på, drys med salt og peber og læg et lag løg og skinke på.
Velbekomme.
FLAMMKUCHEN ELLER TARTE FLAMBÉE?
Den oprindelige opskrift på Flammkuchen stammer fra Alsace i Frankrig. Derfor kan du møde den samme opskrift under navnet Tarte Flambée. Det er der en god grund til.
Opskriften er en gammel ret, der stikker langt tilbage i historien. Det var en rigtig “bonde-ret”, populær i landdistrikterne – langt fra restaurantkulturen. Retten kunne laves af de mest basale ingredienser, som selv de mest primitive bønder kunne finde i forrådet: Mel, vand, æg, syrnet fløde, løg og ikke mindst den fede del af baconen, som kunne være svær at sælge på markedet.
På det tidspunkt var området en del af Tyskland, og derfor er det – i hvert fald historisk – korrekte navn det tyske “Flammkuchen” – altså en “Tærte bagt i flammerne”.
Ovre på siden om Tarte Flambée kan du finde flere lækre variationer af opskriften. Så kan du slå dig løs, teste (et beskidt job, men nogen skal jo gøre det) og finde din egen yndlingsversion.
FLERE VARIATIONER
Den originale opskrift på flammkuchen er som ovenfor, men med tiden – og historiens gang – er opskriften dukket op i flere versioner:
- Gratinée hvor “tærten” er toppet af med revet gruyére ost
- Forestiér hvor der tilføjes friske champignons (oprindeligt fra skoven – deraf navnet)
- Munster er for de hardcore. her er tærten toppet med Munster ost – en fransk bjergost med en noget heftig duft
- Süss er dessertversionen, men enten æble og kanel eller blåbær. og flamberet i calvados.