DIABLOSTEELS PIZZAGUIDE
Vi elsker pizza – og det er der også rigtig mange andre, der gør. Det er så skønt, at invitere hjem til pizza og så glæde sig over, at gæsterne nyder frugten af ens anstrengelser. Med denne guide vil vi give vore anstrengelser og kærlighed til pizza videre til jer, så I kan komme hurtigere igang med at imponere familien, venner og jer selv.
Man kan sagtens bruge denne guide uden en Diabloplade, men resultaterne er ved hjælp af denne “hovedperson” klart overlegne i forhold til en pizzasten eller bradepanden.
DERFOR DIABLOSTEEL
Hvorfor vælge et bagestål fra Diablosteel?
Fordi vores bagestål er det tykkeste og dermed absorberer mest varme.
Når Diablosteel bagestålet efter 40 minutter er fuldt opvarmet på højeste temperatur, kan du begynde at imponere dine gæster eller familie.
Varmeledningen fra stål til dej foregår 18-20 gange bedre end
på en pizzasten og markant bedre end på en almindelig ovnplade. Dette
gør, at bagetiden er væsentlig reduceret. Derfor er Diablosteel også et fantastisk alternativ til pizzasten.
Den kraftige varmeoverførsel giver en skorpe, som kun en italiensk brændefyret ovn ellers kan.
Dejen bliver “pumpet op” af det chock den får fra Diablopladen, hvilket giver en sprød, men ikke udtørret dej, som stadig bevarer smagen af den gode mel du bruger.
OG NU TIL GUIDEN
Vi har gennemprøvet rigtig mange opskrifter på forskellelige pizzadeje, tomatsaucer, oste og fyld. En ting er klar: Det er gode råvarer der skal til. Der findes ingen genveje, men når det så er sagt er det virkelig nemt at komme igang. Se med her:
Forberedelsen er nøglen til en god afslappet pizzaaften. Hvis dejen er lavet dagen før eller om morgenen og tomatsaucen er smagt til, er man rigtig godt igang.
Så læs med her:
INGREDIENSER
PIZZADEJEN:
Vores fuldstændige gennemprøvede dej Pizzadej Diaboli er utrolig medgørlig. Den kan fryses i portioner, den er nem at lave til en pizzabund, og så bliver den utrolig sprød og lækker. Vi har synes, at den bedste størrelse på pizzabollerne er 250 gram. Gnid hænderne ind i olivenolie og smør pizzabollernemed et tyndt lag. Ikea har nogle fantastiske skåle til formålet (se link) De passer som skabt til at lade dejen hæve i dem og da de er runde, vil man meget lettere få runde pizzaer! Alternativt kan de gnides ind i olivenolie og pakkes i husholdningsfilm og lægges på køleskabet. Tag dem ud to timer inden brug
Hvis de har været i fryseren, tages de ud om morgenen og lægges i køleskabet. To timer inden de skal bruges skal de i stuetemperatur.
TOMATSAUCEN:
Vi har været igennem et hav af forskellige saucer, men er faldet for en af de letteste at lave: Pizzasauce på fem minutter. Den kan spices op med de krydderier man foretrækker. Vi foretrækker den “naturel”. Brug gode råvarer.
Men er man den heldige ejer af en trykkoger er Tomatsauce i trykkoger også et meget spændende alternativ. Lav den i store portioner, da den er god til fryseren.
MOZZARELLA:
Det kan ikke understreges nok, at en god Mozzarella samler smagen fra dej og tomatsauce til en fuldendt pizza. Bøffelmozarella fra Netto til omkring 15 kroner klarer sig rigtig godt. Vi har også prøvet en bøffelmozarella i den rigtig dyre ende, men så bliver pizzaspisning en dyr fornøjelse. Og så meget bedre synes vi ikke den bliver!
TEKNIK
At lave en pizza kræver, at man prøver det mange gange. Der findes et utal af videogennemgange på Youtube. Vi har selv lavet en på vores videoblog. Se mere under vores videogennemgange.
Men gør følgende:
- Vip forsigtigt dejen ud af hhv husholningsfilm eller skålene og pas på, at du ikke maser boblerne ud ad dejen. Det gøres lettest ved IKKE at bruge kagerulle.
- Dejen er noget fugtig, så fyld en dyb tallerken med en grov meltype (semola/durum) og “coat” dejen på alle sider.
- Læg derefter dejen på et meldækket bord og tryk dejen forsigtig flad med hænderne og begynd at strække dejen ved at starte udefra og ind. Hvis du gør det omvendt bliver den meget tynd på midten. Hvis der skulle gå hul i dejen, så lap den med et stykke fra kanten. Det kan ikke lade sig gøre, at folde hullet sammen.
- Placer din udrullede pizzabund på en spade smurt med durum/semola/grov majsmel. Melet virker som små “hjul”, der får pizzaen til at rulle ind på bagestålet.
- Bagestålet skal forvarmes i 40 minutter på ovnens maksimale temperatur og bagestålet skal placeres lidt over midten i ovnen. Om man vælger over/undervarme eller varmluft er individuelt. Prøv dig frem.
- Hvis pizzaerne virkelig skal ligne, at de er kommet ud af en brændefyret ovn kan du tænde grillen de sidste to minutter. Men pas på og prøv dig frem. Det ser flot ud!
PIZZAERNE
Vi har samlet et par af vores yndlingspizzaer her og de er testet på rigtig mange gæster. Nogle er lavet fordi vi leger, men hvis man tænker umami og de fire andre grundsmage; surt, sødt, salt og bittert ind, kan man trylle de vildeste smagsoplevelser frem. Men husk hele tiden på: less is more og gode råvarer. I de fleste tilfælde skal pizzaerne bages med sauce og ost i fire til fem minutter på Diablopladen. Derefter tages den ud og først der, lægges parmaskinke eller andre tyndtskårne kødtyper på. Varmen i ovnen svitser det gode kød og ødelægger smagen. Pizzaen er alligevel meget varm, når den kommer ud af ovnen, så kødet skal nok blive opvarmet og give smag. Den eneste pizza, der skal bages med kød er pepperoni.